Nyheder

Fiskere ved Bjert Strand


Over 100 interesserede personer mødte op i skolens aula, torsdag den 4. oktober, for at høre Olaf Jensen og Evin Eggert fortælle om fiskere ved Bjert Strand – en fantastisk aften.
Evin begyndte med at præsentere sig selv, hvorefter han fortalte om sin far som fisker, men han fortalte også om faderens tur til Sydamerika. Herefter viste Evin en særdeles interessant film om sin far som bundgarns fisker og handel med fisk. Filmen har Evin selv optaget i 1968 og 1969. Selv om filmen er ca. 50 år gammel har den høje tekniske og indholdsmæssige kvaliteter.
Efter kaffepausen fortalte Olaf om fiskerfamilier ved Bjert Strand. Det var især familierne Holdt og Eggert, han fortalte om. Men mange andre personer blev også inddraget i Olavs beskrivende fortælling om personer, personligheder og familiernes livsvilkår gennem en menneskealder eller to. Olavs fortælling indeholdt utrolig mange årstal og fakta.  Men især hans personskildringer vakte stor interesse blandt tilhørerne. Alt dette blev serveret på en lun og humoristisk måde.

 

 


En flot og spændende aften på Skamlingsbanken


 

Onsdag den 16. maj 2018 havde vi sæsonens sidste arrangement. Det blev afholdt på Skamlingsbanken i den skønneste varme og solrige maj aften.

Morten Teilmann-Jørgensen er formidlingsansvarlig på Kongernes Jelling og har medvirket til formidlingsplanerne for Skamlingsbanken i fremtiden. En særdeles veloplagt Morten Teilmann-Jørgensen fortalte om Skamlingsbankens ca. 150 årige historie, mens han førte os rundt i området Han gjorde bl.a. ophold ved talerstolen og fortalte så levende, at vi kunne forestille os møder med mange tusinder tilhørere siddende på skråningerne. Også klokkestablens historie blev fremhævet. Herefter gik vi op ad bakken til restauranten, hvor vi nød kaffe, boller og kage.  Efter kaffepausen viste Morten en række billeder af det planlagte formidlingscenter. Der har været store forhindringer undervejs, men nu ser det ud til at lykkes, så det nye formidlingscenter kan stå færdigt i 2020 – eller kort herefter. Denne dejlige maj aften havde 50 Bjert-borgere valgt at tilbringe på Skamlingsbanken.