Årsskrift 2012

En kommune døde - et sogn fik livSven Rørbæk Madsen
"En kommune døde - et sogn fik liv". Det er overskriften på hovedartiklen i Årsskrift 2012. I 1978 interviewede journalist Sven Rørbæk Madsen (billedet) en række personer, som havde fulgt og præget udviklingen i Sdr. Bjert før og efter kommunalreformen i 1970. Med forfatterens tilladelse gengiver vi her knap 35 år efter artiklerne, som fortæller vigtig og interessant sognehistorie. Christian Holdt fortæller historien om Mejeriet Vesterløkke, som engang var en travl arbejdsplads, der daglig modtog mælk fra 130 andelshavere på egnen. Nu fungerer huset bl.a. som kulturhus. 
Foreningens formand, Morten Bøge, fortæller om "året der gik" i en aktiv forening, der nyder stor opbakning i lokalområdet, og arkivlederne Christian Holdt og Steen Andersen fortæller om arbejdet i lokalarkivet, som har haft et travlt år med mange henvendelser fra både nær og fjern.
Årsskriftet er sendt ud til foreningens medlemmer, og andre interesserede kan få et eksemplar ved at blive medlem af foreningen.

 
 

 Bjert Kalender 2019

Kalenderen kan købes ved henvendelse i lokalarkivet på Vesterløkke 10, i Rema 1000 og på Shell-tanken, fra mandag den 12. november 2018. Den er med billeder fra strandene i Sønder Bjært Sogn, Agtrupvig og Bjert/Binderup Strand. Prisen er 50 kr.

Bliv medlem og modtag indbydelser til arrangementer og foreningens årsskrift

OBS!
Husk at give foreningen besked når du får ny mailadresse. Hvis du fortsat ønsker at modtage nyhedsmail fra foreningen.

Lokalarkivet er åbent

torsdage kl. 16-18