Åbent hus den 6. november 2021

 Dejligt mange mødte op, hvilket vi er meget glade for.

Vi anslår, at ca. 50-55 gæster så vores nye udstilling om gårde i Bjert. Snakken gok godt på kryds og tværs. Det er dejligt, at mange gav sig god tid til at studere både den nye udstilling og ældre plancher.

Også kalenderen fik stor opmærksomhed og blev købt af en del.

Siden 2018 har vi lavet udstillingen digitalt. Det har givet os mulighed for at lave en kopi af plancherne i A4 - format, som man kan købe for 50,- kr. Mange benyttede sig af denne mulighed, så kan man sidde hjemme og studere hele udstillingen.

Vi glæder os over en god dag med mange gæster og megen snak.

 


 

Arkivet har igen åben hver torsdag for besøgende

fra den 2. september 2021, kl. 15.00 - 17.00

 

 

Lokalarkivet er åbent
torsdage kl. 15-17

 

Torvehandel og små gartnerier i Sdr. Bjert

Onsdag den 22. november 2023 kl. 19.00 på Sdr. Bjert Centralskole

Vi har bedt Olaf Jensen om at holde foredraget igen. Mange ting i foredraget er det samme som sidst, men der er også nye områder.

Når vi har bedt Olaf om at gentage sit foredrag, er det fordi, vi gerne vil optage det med billeder og lyd, så vi har det opbevaret for fremtiden.

Foredraget handler om nogle af de små gartnerier i Bjert. Olaf har snakket med mange mennesker og studeret forskellige kilder.  Alt dette har Olaf samlet til et stort og nuanceret billede af de små gartnerier i Bjert.

Da foredraget er en gentagelse, er der gratis entre.

 


 

Julemarked i Bjert Gamle Brugs

Lørdag den 25. og søndag den 26. november 2023

Der er tradition for julemarked i Bjert Gamle Brugs med mange forskellige boder. Lokalhistorisk Forening har også en stand, hvor vi gerne tager en snak med alle interesserede – både nuværende og kommende medlemmer. Vi har et udvalg af årsskrifter, kalendere og bøger, som vi præsenterer og sælger.