En aften på Skamlingsbanken

 

En flot og spændende aften på Skamlingsbanken


 

Onsdag den 16. maj 2018 havde vi sæsonens sidste arrangement. Det blev afholdt på Skamlingsbanken i den skønneste varme og solrige maj aften.

Morten Teilmann-Jørgensen er formidlingsansvarlig på Kongernes Jelling og har medvirket til formidlingsplanerne for Skamlingsbanken i fremtiden. En særdeles veloplagt Morten Teilmann-Jørgensen fortalte om Skamlingsbankens ca. 150 årige historie, mens han førte os rundt i området Han gjorde bl.a. ophold ved talerstolen og fortalte så levende, at vi kunne forestille os møder med mange tusinder tilhørere siddende på skråningerne. Også klokkestablens historie blev fremhævet. Herefter gik vi op ad bakken til restauranten, hvor vi nød kaffe, boller og kage.  Efter kaffepausen viste Morten en række billeder af det planlagte formidlingscenter. Der har været store forhindringer undervejs, men nu ser det ud til at lykkes, så det nye formidlingscenter kan stå færdigt i 2020 – eller kort herefter. Denne dejlige maj aften havde 50 Bjert-borgere valgt at tilbringe på Skamlingsbanken.

 

 

 

 

 

Lokalarkivet er åbent
torsdage kl. 15-17

 

Torvehandel og små gartnerier i Sdr. Bjert

Onsdag den 22. november 2023 kl. 19.00 på Sdr. Bjert Centralskole

Vi har bedt Olaf Jensen om at holde foredraget igen. Mange ting i foredraget er det samme som sidst, men der er også nye områder.

Når vi har bedt Olaf om at gentage sit foredrag, er det fordi, vi gerne vil optage det med billeder og lyd, så vi har det opbevaret for fremtiden.

Foredraget handler om nogle af de små gartnerier i Bjert. Olaf har snakket med mange mennesker og studeret forskellige kilder.  Alt dette har Olaf samlet til et stort og nuanceret billede af de små gartnerier i Bjert.

Da foredraget er en gentagelse, er der gratis entre.

 


 

Julemarked i Bjert Gamle Brugs

Lørdag den 25. og søndag den 26. november 2023

Der er tradition for julemarked i Bjert Gamle Brugs med mange forskellige boder. Lokalhistorisk Forening har også en stand, hvor vi gerne tager en snak med alle interesserede – både nuværende og kommende medlemmer. Vi har et udvalg af årsskrifter, kalendere og bøger, som vi præsenterer og sælger.