Forretningsliv i Bjert

Fra billedaften 20. januar 2011Anna Marie Kehlet og Anne-Margrethe Staugaard fortalte om forretningsliv i det gamle Sønder Bjært Sogn.

En aften med billeder fra
forretningslivet i det gamle sogn
Trods hård konkurrence fra VM-håndbold på TV havde foreningen en velbesøgt aften med billeder i skolens aula torsdag den 20. januar 2011. Knap 30 fandt vej til foreningens første arrangement i det nye år.
Det var en billedaften med focus på forretningslivet i Sdr. Bjert sogn op igennem tiderne, billeder fra både før og nu om forretningsliv og mindre håndværksvirksomheder i sognet. Og sognet betyder her selvfølgelig også Agtrupskov, Binderup og Bjert Strand. Aftenens to fortællere var Anna Marie Kehlet og Anne-Margrethe Staugaard.
Efter denne aften er ingen i tvivl om, at Vesterløkke har været det absolutte hovedstrøg i sognet. På Vesterløkke kunne man førhen både gå til slagteren og handle i varehuset Tatol. Og på Vesterløkke huserede førhen både en snedker, en karetmager, en sadelmager, et tømrerfirma med eget savværk, en skrædder og to tøj- og modebutikker. 

 

 

Lokalarkivet er åbent
torsdage kl. 15-17

 

Den 19. april 2023 kl 19.00

Byvandring i Bjert 

Vandringen begynder ved Bjert Kro og slutter med kaffe og kage i Bjert Gamle Brugs.