Skoleliv i Bjert

Bogen blev præsenteret ved et velbesøgt arrangement i centralskolens aula fredag den 12.oktober 2012.”Skoleliv i Bjert – fra landsbyskoler til centralskole” fortæller om skolevæsnet i Sdr. Bjert fra den første skolestue i kirkens våbenhus, tiden med de tre små landsbyskoler og frem til den nuværende centralskole.Ib Hansen, børne- og uddannelsesdirektør i Kolding Kommune, indledte præsentationen og salget af bogen.I bogen fortæller tidligere elever erindringer fra deres skoletid i landsbyskolerne og centralskolen, om både morsomme og mindre morsomme oplevelser med kammerater og lærere.

Tidligere og nuværende lærere og personale på centralskolen fortæller i bogen om deres oplevelse af hverdagen i en moderne folkeskole.Klip i gamle sognerådsprotokoller rummer interessante oplysninger om levevilkårene op igennem tiderne, om sociale forhold, politiske studehandler og magtkampe i det lille lokalsamfund.
Arkivet har stadigvæk et lille restoplag til salg. Har du allerede et eksemplar af bogen, er det måske en udmærket gaveide. Bogen koster nu 100 kr. og kan købes ved henvendelse til lokalarkivet.

Bjert kalenderen 2022

Kalenderen kan købes nu i Rema 1000, SHELL-tanken eller i Bjert Gl. Brugs. Kalenderen kigger med billeder, nærmere på Husmandssteder i Bjert Sogn. 

Prisen er kr. 50,00.

Bliv medlem og modtag indbydelser til arrangementer og foreningens årsskrift

OBS!
Husk at give foreningen besked når du får ny mailadresse. Hvis du fortsat ønsker at modtage nyhedsmail fra foreningen.

Lokalarkivet er åbent

torsdage kl. 15-17