Årsskrift 2011

Foreninges "Årsskrift 2011" er det fjerde i rækken af udgivelser med artikler om det gamle Sønder Bjært Sogn. Tre af foreningens medlemmer har bidraget med artikler. Hans Peter Jørgensen tegner etAgtrupskov Brugsforenings vognpark 1930 portræt af en markant person i et hjørne af det gamle sogn, Valdemar Kjærbøl, som var uddeler i den nu længst nedlagte Agtrupskov Brugs. Erling Grau har kigget nærmere på en gammel sundhedsvedtægt fra 1887, måske sognets første, og med forfatterens tilladelse bringer årsskriftet uddrag af Johannes Huus Boghs erindringsbog ”Pluk dagen – en bondedreng vokser op”. 
I årsskriftet kan du også læse om de øvrige aktiviteter og programmet for 2011-2012. Formanden, Morten Bøge, fortæller om året der gik i en aktiv forening, der nyder stor opbakning i lokalområdet, og arkivlederne Christian Holdt og Steen Andersen fortæller om arbejdet i lokalarkivet, som har haft et travlt år med mange henvendelser fra både nær og fjern.
Årsskriftet udddeles til foreningens medlemmer, og du kan få et eksemplar ved at blive medlem af foreningen.
Billedet, som også er på forsiden af Årsskrift 2011, viser Agtrupskov Brugsforenings vognpark ca. 1930.

 

 

Lokalarkivet er åbent
torsdage kl. 15-17

 

Torvehandel og små gartnerier i Sdr. Bjert

Onsdag den 22. november 2023 kl. 19.00 på Sdr. Bjert Centralskole

Vi har bedt Olaf Jensen om at holde foredraget igen. Mange ting i foredraget er det samme som sidst, men der er også nye områder.

Når vi har bedt Olaf om at gentage sit foredrag, er det fordi, vi gerne vil optage det med billeder og lyd, så vi har det opbevaret for fremtiden.

Foredraget handler om nogle af de små gartnerier i Bjert. Olaf har snakket med mange mennesker og studeret forskellige kilder.  Alt dette har Olaf samlet til et stort og nuanceret billede af de små gartnerier i Bjert.

Da foredraget er en gentagelse, er der gratis entre.

 


 

Julemarked i Bjert Gamle Brugs

Lørdag den 25. og søndag den 26. november 2023

Der er tradition for julemarked i Bjert Gamle Brugs med mange forskellige boder. Lokalhistorisk Forening har også en stand, hvor vi gerne tager en snak med alle interesserede – både nuværende og kommende medlemmer. Vi har et udvalg af årsskrifter, kalendere og bøger, som vi præsenterer og sælger.