Årsskrift 2012

En kommune døde - et sogn fik livSven Rørbæk Madsen
"En kommune døde - et sogn fik liv". Det er overskriften på hovedartiklen i Årsskrift 2012. I 1978 interviewede journalist Sven Rørbæk Madsen (billedet) en række personer, som havde fulgt og præget udviklingen i Sdr. Bjert før og efter kommunalreformen i 1970. Med forfatterens tilladelse gengiver vi her knap 35 år efter artiklerne, som fortæller vigtig og interessant sognehistorie. Christian Holdt fortæller historien om Mejeriet Vesterløkke, som engang var en travl arbejdsplads, der daglig modtog mælk fra 130 andelshavere på egnen. Nu fungerer huset bl.a. som kulturhus. 
Foreningens formand, Morten Bøge, fortæller om "året der gik" i en aktiv forening, der nyder stor opbakning i lokalområdet, og arkivlederne Christian Holdt og Steen Andersen fortæller om arbejdet i lokalarkivet, som har haft et travlt år med mange henvendelser fra både nær og fjern.
Årsskriftet er sendt ud til foreningens medlemmer, og andre interesserede kan få et eksemplar ved at blive medlem af foreningen.

 
 

 

 

Lokalarkivet er åbent
torsdage kl. 15-17

 

Torvehandel og små gartnerier i Sdr. Bjert

Onsdag den 22. november 2023 kl. 19.00 på Sdr. Bjert Centralskole

Vi har bedt Olaf Jensen om at holde foredraget igen. Mange ting i foredraget er det samme som sidst, men der er også nye områder.

Når vi har bedt Olaf om at gentage sit foredrag, er det fordi, vi gerne vil optage det med billeder og lyd, så vi har det opbevaret for fremtiden.

Foredraget handler om nogle af de små gartnerier i Bjert. Olaf har snakket med mange mennesker og studeret forskellige kilder.  Alt dette har Olaf samlet til et stort og nuanceret billede af de små gartnerier i Bjert.

Da foredraget er en gentagelse, er der gratis entre.

 


 

Julemarked i Bjert Gamle Brugs

Lørdag den 25. og søndag den 26. november 2023

Der er tradition for julemarked i Bjert Gamle Brugs med mange forskellige boder. Lokalhistorisk Forening har også en stand, hvor vi gerne tager en snak med alle interesserede – både nuværende og kommende medlemmer. Vi har et udvalg af årsskrifter, kalendere og bøger, som vi præsenterer og sælger.