Årsskrift 2016

Jul på Plejecenter Egebo
Hun voksede op på plejehjemmet
Foreningens godt 220 medlemmer modtog i august Årsskrift 2016. Det er det niende af slagsen, siden foreningen blev stiftet i 2007. I Årskrift 2016 fortæller Anna Elisabeth Bjerrum Madsen erindringer fra sin barndom, som hun for størstedelen tilbragte på et for børn temmelig usædvanligt sted, nemlig et plejehjem. Hendes forældre, Ole og Martha Rasmussen, var bestyrerpar på det daværende Sønder Bjært Plejehjem, som i 1984 skiftede navn til Plejecenter Egebo. Martin Strand fortæller historien om gården Binderuplund, som af de fleste er kendt som ”det store gartneri” eller kort og godt ”drivhusene” ved Skamlingvejen i Binderup. Hans Peter Jørgensen har igen gravet i sognerådsprotokollerne, som rummer mange både tankevækkende og værdifulde oplysninger om den gamle Sønder Bjært Kommune. I artiklen bringes klip fra en tid, da de lokale politikere, før de traf deres beslutninger, selv måtte grave sig ned i juraen og detaljerne i f.eks. personsager og skolespørgsmål. Datidens politikere havde ikke et korps af embedsmænd at støtte sig til forud for store beslutninger, som fik afgørende betydning for borgerne og kommunens fremtid. Årsskriftet rummer også programmet for foreningens aktiviteter i den kommende sæson, og arkivlederne fortæller om arbejdet i arkivet. På billedet slår beboere og personale katten af tønden på det tidligere Plejecenter Egebo. Foto: Privateje

 

 

Lokalarkivet er åbent
torsdage kl. 15-17

 

Torvehandel og små gartnerier i Sdr. Bjert

Onsdag den 22. november 2023 kl. 19.00 på Sdr. Bjert Centralskole

Vi har bedt Olaf Jensen om at holde foredraget igen. Mange ting i foredraget er det samme som sidst, men der er også nye områder.

Når vi har bedt Olaf om at gentage sit foredrag, er det fordi, vi gerne vil optage det med billeder og lyd, så vi har det opbevaret for fremtiden.

Foredraget handler om nogle af de små gartnerier i Bjert. Olaf har snakket med mange mennesker og studeret forskellige kilder.  Alt dette har Olaf samlet til et stort og nuanceret billede af de små gartnerier i Bjert.

Da foredraget er en gentagelse, er der gratis entre.

 


 

Julemarked i Bjert Gamle Brugs

Lørdag den 25. og søndag den 26. november 2023

Der er tradition for julemarked i Bjert Gamle Brugs med mange forskellige boder. Lokalhistorisk Forening har også en stand, hvor vi gerne tager en snak med alle interesserede – både nuværende og kommende medlemmer. Vi har et udvalg af årsskrifter, kalendere og bøger, som vi præsenterer og sælger.