Årsskrift 2017

Snakken blandt naboerne i AgtrupskovDramaet i Agtrupskov i efteråret 1958
Foreningens Årsskrift 2017 byder traditionen tro på flere interessante artikler med afsæt i det gamle sogn. Hans Peter Jørgensen har på Stadsarkivet fundet billeder og avisudklip fra Kolding Folkeblad efteråret 1958. De fortæller den dramatiske historie om flere gårdbrande i Agtrupskov og en lokal håndværker, som blev mistænkt for pyromani. Beboerne i Agtrupskov fik noget at snakke om det efterår, da politi- og brandbiler fire lørdage i træk med udrykning drønede fra Kolding til sognet. Personerne på billedet er fra venstre Mathias Brødsgård, Hans Friis Juhl, Jørgen Damgård og Sofus Jørgensen. Navnet på drengen til højre kendes ikke. I årsskriftet fortæller Johannes Due om sin barndom og de første ungdomsår i Bjert og Agtrup i 1950’erne og 60’erne. Kendetegnende for tiden, som han husker den, var tryghed og overskuelighed. Hans Peter Jørgensen fortæller også historien om familien Henningsen, der gennem generationer drev Stenholtgård i Agtrupskov. I årsskriftet kan du også læse om arbejdet i arkivet og foreningens program for den kommende sæson.

 

 

 

Lokalarkivet er åbent
torsdage kl. 15-17

 

Torvehandel og små gartnerier i Sdr. Bjert

Onsdag den 22. november 2023 kl. 19.00 på Sdr. Bjert Centralskole

Vi har bedt Olaf Jensen om at holde foredraget igen. Mange ting i foredraget er det samme som sidst, men der er også nye områder.

Når vi har bedt Olaf om at gentage sit foredrag, er det fordi, vi gerne vil optage det med billeder og lyd, så vi har det opbevaret for fremtiden.

Foredraget handler om nogle af de små gartnerier i Bjert. Olaf har snakket med mange mennesker og studeret forskellige kilder.  Alt dette har Olaf samlet til et stort og nuanceret billede af de små gartnerier i Bjert.

Da foredraget er en gentagelse, er der gratis entre.

 


 

Julemarked i Bjert Gamle Brugs

Lørdag den 25. og søndag den 26. november 2023

Der er tradition for julemarked i Bjert Gamle Brugs med mange forskellige boder. Lokalhistorisk Forening har også en stand, hvor vi gerne tager en snak med alle interesserede – både nuværende og kommende medlemmer. Vi har et udvalg af årsskrifter, kalendere og bøger, som vi præsenterer og sælger.