Arkivets Dag 2013

Velbesøgt åbent hus
Foreningen havde lørdag den 9. november et velbesøgt åbent hus-arrangement med præsentation og salg af Bjert Kalender 2014. Mange, både medlemmer og andre lokalhistorisk interesserede, fandt vej til Lokalarkivet. Familien Rasmus Dall 1901
Den nye årskalender indeholder 12 stemningsbilleder fra sognet, som f. eks. Rasmus Dall med fru Marie og sønnen Ole foran skomagerhuset på hjørnet af Vesterløkke og Skartvedvej. Billedet er fra starten af 1900-tallet, og få år efter startede han frugtplantagen på den modsatte side af vejen. Kalenderen er i A4-format i en kraftig papirkvalitet, og prisen er 100 kr.
Den populære bog ”Skoleliv i Bjert - fra landsbyskoler til centralskole" har været udsolgt, men kan nu købes igen. Bogen, som fortæller skolevæsnets historie i Bjert, er fyldt med personlige erindringer fra både elever og lærere. 
Samtidig med præsentationen af den nye årskalender åbnede foreningen en ny plancheudstilling, som i tekst og billeder fortæller om dagligvarehandelen i Bjert gennem tiderne. Udstillingen koncentrerer sig om de tre brugsforeninger i Bjert, Agtrupskov og Bjert Strand. De to sidstnævnte er længst nedlagt. Hovedparten af billederne i denne udstilling er hentet i lokalarkivets efterhånden righoldige samling af billeder, men der er også lånt en del billeder hos private.
Bjert Kalender 2014 og bogen om Skoleliv i Bjert kan købes i Lokalarkivet.  

 

 

 

Lokalarkivet er åbent
torsdage kl. 15-17

 

Torvehandel og små gartnerier i Sdr. Bjert

Onsdag den 22. november 2023 kl. 19.00 på Sdr. Bjert Centralskole

Vi har bedt Olaf Jensen om at holde foredraget igen. Mange ting i foredraget er det samme som sidst, men der er også nye områder.

Når vi har bedt Olaf om at gentage sit foredrag, er det fordi, vi gerne vil optage det med billeder og lyd, så vi har det opbevaret for fremtiden.

Foredraget handler om nogle af de små gartnerier i Bjert. Olaf har snakket med mange mennesker og studeret forskellige kilder.  Alt dette har Olaf samlet til et stort og nuanceret billede af de små gartnerier i Bjert.

Da foredraget er en gentagelse, er der gratis entre.

 


 

Julemarked i Bjert Gamle Brugs

Lørdag den 25. og søndag den 26. november 2023

Der er tradition for julemarked i Bjert Gamle Brugs med mange forskellige boder. Lokalhistorisk Forening har også en stand, hvor vi gerne tager en snak med alle interesserede – både nuværende og kommende medlemmer. Vi har et udvalg af årsskrifter, kalendere og bøger, som vi præsenterer og sælger.