I 70-året for befrielsen

60 hørte om 70-året for befrielsen
Et britisk Halifax bombefly blev i januaGunnar Ebbesen r 1943 skudt ned af tyske jagerfly ved Sdr. Stenderup. På vragstedet fandt en dreng fra Kolding i dagene efter dele af en gummiforing fra flyets brændstoftank. Drengen tog fundet med hjem, hvor det siden indgik i hans efterhånden store samling af effekter med relation til krigen.
Drengen hed Gunnar Ebbesen, den senere sparekassedirektør i Kolding. Ca 60 mennesker mødte torsdag den 21. januar op på Sdr. Bjert Centralskole for at høre en veloplagt Gunnar Ebbesen fortælle om denne og andre oplevelser, som han husker fra sine drengeår i Kolding under besættelsen. Det var foreningens første arrangement i det nye år. Temaet var 70-året for befrielsen efter de fem sorte år under tysk besættelse af landet. Mødet blev holdt i samarbejde med Vejstrup Lokalhistoriske Forening fra nabosognet.  

 

 

Lokalarkivet er åbent
torsdage kl. 15-17

 

Torvehandel og små gartnerier i Sdr. Bjert

Onsdag den 22. november 2023 kl. 19.00 på Sdr. Bjert Centralskole

Vi har bedt Olaf Jensen om at holde foredraget igen. Mange ting i foredraget er det samme som sidst, men der er også nye områder.

Når vi har bedt Olaf om at gentage sit foredrag, er det fordi, vi gerne vil optage det med billeder og lyd, så vi har det opbevaret for fremtiden.

Foredraget handler om nogle af de små gartnerier i Bjert. Olaf har snakket med mange mennesker og studeret forskellige kilder.  Alt dette har Olaf samlet til et stort og nuanceret billede af de små gartnerier i Bjert.

Da foredraget er en gentagelse, er der gratis entre.

 


 

Julemarked i Bjert Gamle Brugs

Lørdag den 25. og søndag den 26. november 2023

Der er tradition for julemarked i Bjert Gamle Brugs med mange forskellige boder. Lokalhistorisk Forening har også en stand, hvor vi gerne tager en snak med alle interesserede – både nuværende og kommende medlemmer. Vi har et udvalg af årsskrifter, kalendere og bøger, som vi præsenterer og sælger.