Kolding Sydbaner

Svend Erik Brodersen fortæller om Sydbanerne

Møde med veloplagt forfatter
En meget veloplagt Svend Erik Brodersen fortalte i et to timer langt foredrag fakta og anekdoter om Kolding Sydbaner. Det gjorde han for knap 50 interesserede fra Bjert og Kolding, som havde fundet vej til aulaen på Sdr. Bjert Centralskole til foreningens første møde i sæsonen 2009-2010. 
Foredraget var krydret med et væld af billeder fra den gamle bane, som indstillede driften i september 1948. Journalist Svend Erik Brodersen har gennem hele livet, siden han var barn, interesseret sig for jernbaner og togdrift. Han har opsamlet en enorm viden om og i tusindvis af effekter fra Kolding Sydbaner, som var nabo til hans barndomshjem i Vamdrup. Det er blevet til en bog, som udkommer i november. Den kan købes hos KLK, Kolding Lokomotiv Klub, som står for udgivelsen af bogen. Bogen, som er på over 300 sider,  fortæller banens historie lige fra begyndelsen, da man planlagde banerne som smalsporede, anlægsarbejdet, personerne omkring banerne, stationerne og frem til den dramatiske lukning i 1948.

 

 

Lokalarkivet er åbent
torsdage kl. 15-17

 

Torvehandel og små gartnerier i Sdr. Bjert

Onsdag den 22. november 2023 kl. 19.00 på Sdr. Bjert Centralskole

Vi har bedt Olaf Jensen om at holde foredraget igen. Mange ting i foredraget er det samme som sidst, men der er også nye områder.

Når vi har bedt Olaf om at gentage sit foredrag, er det fordi, vi gerne vil optage det med billeder og lyd, så vi har det opbevaret for fremtiden.

Foredraget handler om nogle af de små gartnerier i Bjert. Olaf har snakket med mange mennesker og studeret forskellige kilder.  Alt dette har Olaf samlet til et stort og nuanceret billede af de små gartnerier i Bjert.

Da foredraget er en gentagelse, er der gratis entre.

 


 

Julemarked i Bjert Gamle Brugs

Lørdag den 25. og søndag den 26. november 2023

Der er tradition for julemarked i Bjert Gamle Brugs med mange forskellige boder. Lokalhistorisk Forening har også en stand, hvor vi gerne tager en snak med alle interesserede – både nuværende og kommende medlemmer. Vi har et udvalg af årsskrifter, kalendere og bøger, som vi præsenterer og sælger.