Ny udstilling

Fra lokalarkivets dag 8. november 2015

Ny udstilling og ny kalender
Lokalarkivet på Egebo havde pænt besøg ved åbent hus-arrangementet på Lokalarkivets Dag lørdag den 14. november 2015. På dagen åbnede foreningen en ny udstilling med fotos fra bl.a. Rigsarkivets Fotomuseum. Det er en opfølgning på tidligere udstilling med gårde i sognet. Samtidig var der præsentation og salg af Bjert Kalender 2016. Den nye kalender er med stemningsbilleder fra Bjert - 12 billeder, som alle fortæller deres egen lille historie om et sted, en virksomhed og mennesker i det gamle sogn. Interesserede havde også mulighed for at se, hvordan der arbejdes i arkivet med registrering og opbevaring af arkivalier. Der var også interesse for hjælp til søgning i internetportalerne Historisk Atlas og arkiv.dk.
Bjert Kalender 2016 kan købes i lokalarkivet. Prisen er 50 kr. 

 

 

 

Lokalarkivet er åbent
torsdage kl. 15-17

 

Torvehandel og små gartnerier i Sdr. Bjert

Onsdag den 22. november 2023 kl. 19.00 på Sdr. Bjert Centralskole

Vi har bedt Olaf Jensen om at holde foredraget igen. Mange ting i foredraget er det samme som sidst, men der er også nye områder.

Når vi har bedt Olaf om at gentage sit foredrag, er det fordi, vi gerne vil optage det med billeder og lyd, så vi har det opbevaret for fremtiden.

Foredraget handler om nogle af de små gartnerier i Bjert. Olaf har snakket med mange mennesker og studeret forskellige kilder.  Alt dette har Olaf samlet til et stort og nuanceret billede af de små gartnerier i Bjert.

Da foredraget er en gentagelse, er der gratis entre.

 


 

Julemarked i Bjert Gamle Brugs

Lørdag den 25. og søndag den 26. november 2023

Der er tradition for julemarked i Bjert Gamle Brugs med mange forskellige boder. Lokalhistorisk Forening har også en stand, hvor vi gerne tager en snak med alle interesserede – både nuværende og kommende medlemmer. Vi har et udvalg af årsskrifter, kalendere og bøger, som vi præsenterer og sælger.