Bjert Kalender 2010

 Steen Andersen og Christian Holdt

Kalender blev en succes
Foreningens initiativ med en årskalender blev godt modtaget. Allerede ved juletid var der ikke flere eksemplarer tilbage af Bjert Kalender 2010. - Salget gik faktisk over forventning, og det betyder selvfølgelig, at vil vil forsøge at gentage succesen med en Bjert Kalender 2011, siger Steen Andersen, som har været med til at lave kalenderen.
Bjert Kalender 2010, som blev præsenteret ved et velbesøgt åbent hus i lokalarkivet på Lokalarkivernes Dag i november, indeholder 12 fotografier, som hver især fortæller en historie fra det gamle Bjert. Kalenderen er i A4-format i en flot papirkvalitet.
På billedet arkivlederne Steen Andersen og Christian Holdt med et eksemplar af kalenderen, som er udsolgt.

 

 

Lokalarkivet er åbent
torsdage kl. 15-17

 

Torvehandel og små gartnerier i Sdr. Bjert

Onsdag den 22. november 2023 kl. 19.00 på Sdr. Bjert Centralskole

Vi har bedt Olaf Jensen om at holde foredraget igen. Mange ting i foredraget er det samme som sidst, men der er også nye områder.

Når vi har bedt Olaf om at gentage sit foredrag, er det fordi, vi gerne vil optage det med billeder og lyd, så vi har det opbevaret for fremtiden.

Foredraget handler om nogle af de små gartnerier i Bjert. Olaf har snakket med mange mennesker og studeret forskellige kilder.  Alt dette har Olaf samlet til et stort og nuanceret billede af de små gartnerier i Bjert.

Da foredraget er en gentagelse, er der gratis entre.

 


 

Julemarked i Bjert Gamle Brugs

Lørdag den 25. og søndag den 26. november 2023

Der er tradition for julemarked i Bjert Gamle Brugs med mange forskellige boder. Lokalhistorisk Forening har også en stand, hvor vi gerne tager en snak med alle interesserede – både nuværende og kommende medlemmer. Vi har et udvalg af årsskrifter, kalendere og bøger, som vi præsenterer og sælger.