Bjert Kalender 2012

Åbent hus på Lokalarkivets Dag, lørdag den 12. november 2011, var velbesøgt. 65-70 medlemmer og andre interesserede fandt vej til lokalarkivet, enten for at sikre sig et eksemplar af Bjert Kalender 2012 eller se den nye udstillingLouis Grundall Jepsen med temaet "Gårde i Bjert", eller måske begge dele.
Temaet i Bjert Kalender 2012 er Bjert som del af et landbrugsland. Kalenderen viser billeder af 12 af de mange gårde i lokalområdet. Billederne, som for de flestes vedkommende er gamle luftfotos, ledsages af en kort fortælling om de enkelte gårdes historie og ejerforhold.
Den nye plancheudstilling i arkivet følger op på temaet i kalenderen. Udstillingen omfatter ca. 30 gårde i Bjert med før og nu billeder og en kort fortælling om de enkelte ejendomme.
Louis Grundall Jepsen var en af de mange, der på åbent hus-dagen sikrede sig et eksemplar af Bjert Kalender 2012.
Arkivet ligger inde med nogle få eksemplarer, som nu kan købes for 25 kr. stk.

 

 

Lokalarkivet er åbent
torsdage kl. 15-17

 

Torvehandel og små gartnerier i Sdr. Bjert

Onsdag den 22. november 2023 kl. 19.00 på Sdr. Bjert Centralskole

Vi har bedt Olaf Jensen om at holde foredraget igen. Mange ting i foredraget er det samme som sidst, men der er også nye områder.

Når vi har bedt Olaf om at gentage sit foredrag, er det fordi, vi gerne vil optage det med billeder og lyd, så vi har det opbevaret for fremtiden.

Foredraget handler om nogle af de små gartnerier i Bjert. Olaf har snakket med mange mennesker og studeret forskellige kilder.  Alt dette har Olaf samlet til et stort og nuanceret billede af de små gartnerier i Bjert.

Da foredraget er en gentagelse, er der gratis entre.

 


 

Julemarked i Bjert Gamle Brugs

Lørdag den 25. og søndag den 26. november 2023

Der er tradition for julemarked i Bjert Gamle Brugs med mange forskellige boder. Lokalhistorisk Forening har også en stand, hvor vi gerne tager en snak med alle interesserede – både nuværende og kommende medlemmer. Vi har et udvalg af årsskrifter, kalendere og bøger, som vi præsenterer og sælger.