Bjert Kalender 2016

I 1887 flyttede E. V. Petersen den tidligere sommerrestaurant Louisehøj fra nordsiden af Kolding Fjord til den vestlige ende af fjorden ved Agtrupvig. Her fungerede den frem til omkring 1950 som sommerrestaurant under navnet Christiansminde. Det var et yndet udflugtsmål for selskaber fra Kolding, og i en lang årrække havde restauratør Nissen sin egen lille fjordbåd, som flere gange dagligt fragtede passagerer fra Kolding til Christiansminde og retur. Christiansminde var kendt som et godt spisested. Især de stegte ål trak folk til, og på et tidspunkt dannede en kreds af personer fra Koldings bedre borgerskab den såkaldte ”Ålestangerforening”, hvor kravet for optagelse var, at de afgnavede åleben skulle have en længde på 65 cm. Christiansminde var rammen om mange aktiviteter, f.eks. koncerter, dansant og meget mere. Billedet viser Christiansminde, som er det ene af 12 fotos, som alle fortæller deres egen lille historie om et sted, en virksomhed og mennesker i det gamle Bjert sogn. Pris: 50 kr.

Christiansminde

  

 

Lokalarkivet er åbent
torsdage kl. 15-17

 

Torvehandel og små gartnerier i Sdr. Bjert

Onsdag den 22. november 2023 kl. 19.00 på Sdr. Bjert Centralskole

Vi har bedt Olaf Jensen om at holde foredraget igen. Mange ting i foredraget er det samme som sidst, men der er også nye områder.

Når vi har bedt Olaf om at gentage sit foredrag, er det fordi, vi gerne vil optage det med billeder og lyd, så vi har det opbevaret for fremtiden.

Foredraget handler om nogle af de små gartnerier i Bjert. Olaf har snakket med mange mennesker og studeret forskellige kilder.  Alt dette har Olaf samlet til et stort og nuanceret billede af de små gartnerier i Bjert.

Da foredraget er en gentagelse, er der gratis entre.

 


 

Julemarked i Bjert Gamle Brugs

Lørdag den 25. og søndag den 26. november 2023

Der er tradition for julemarked i Bjert Gamle Brugs med mange forskellige boder. Lokalhistorisk Forening har også en stand, hvor vi gerne tager en snak med alle interesserede – både nuværende og kommende medlemmer. Vi har et udvalg af årsskrifter, kalendere og bøger, som vi præsenterer og sælger.