Olaf Jensen fortæller om fiskerlejet ved Bjert Strand


Foreningens første møde i det nye år med fiskerlejet ved Bjert Strand på dagordenen blev et tilløbsstykke. Aulaen blev for lille, og en del af Sdr. Bjert Centralskoles foyer måtte tages i brug for at skaffe siddepladser til de omkring 130 tilhørere.Olaf Jensen
En veloplagt Olaf Jensen fortalte om livet og hverdagen i det gamle fiskerleje, hvor han kom meget hos sin mormor som barn og ung i 1950erne og 1960erne.
Under oprydning i familiens gemmer er han stødt på en sand skat af billeder, avisudklip og notater, som fortæller ikke bare om familien men også om menneskene og livet i det lille fiskersamfund. Med afsæt i tre fiskerfamilier - familierne Eggert, Holdt og Jensen, som gennem generationer var med til at præge udviklingen i det lille samfund - havde Olaf Jensen focus på perioden fra ca. 1940 til 1960erne.
Med lune og sans for deltaljen, ledsaget af billeder og annekdoter serverede Olaf Jensen fortællingen om spændende mennesker - hvoraf han selv har kendt mange - og en kultur, som i dag tilhører historien.Olaf Jensen fortæller om fiskerlejet ved Bjert Strand

 


Fra åbent hus november 2017

Der var trængsel i lokalarkivet
I perioder var der trængsel i lokalarkivet på åbent hus-dagen lørdag den 18. november. Omkring 70 medlemmerForsiden af Bjert Kalender 2018 og andre interesserede fandt vej til arkivet, da foreningen præsenterede Bjert Kalender 2018. Samme dag åbnede arkivet også en ny udstilling, som fortæller om forretninger og virksomheder i det gamle Agtrup, på strækningen fra åen og hen til Agtrup Kro og Købmandshandel. Den lå der, hvor Rema 1000 ligger i dag.
Udstillingen er hængt op på gangen uden for selve arkivlokalet, og den kan i de kommende måneder ses i lokalarkivets åbningstid torsdag eftermiddag. De gamle billeder og teksterne blev læst og studeret flittigt, og snakken gik livligt mellem de mange gæster, som kiggede inden for på dagen med åbning af udstillingen.
Mange gæster sikrede sig samtidig et eksemplar af Bjert Kalender 2018, som er med billeder fra de tre tidligere landbyskoler og centralskolen. Kalenderen koster 50 kr. og kan nu købes i Rema 1000, på Shell (det tidligere Statoil) eller ved henvendelse i lokalarkivet på Vesterløkke.

Fra åbent hus 18. november 2017

 

 

Lokalarkivet er åbent
torsdage kl. 15-17

 

Kommende arrangementer:


 Onsdag den 18. januar 2023 kl. 19.00 på Sdr. Bjert Centralskole

 En aften med det gamle Bjert set gennem Ejnarr Dalls fotolinse

 

 

 

Den 22. februar 2023 kl. 19.00 på Sdr. Bjert Centralskole

Smedens søn, lærer og rosenmager ved Per Mortensen, derefter generalforsamling.