5 kl. på byvandring

Fra lokalhistoriens dag

 Hans Peter Jørgensen fortæller om det gamle kommunekontor, som havde til huse i hovedbygningen på Egebo. 

Med 5. klasserne på byvandring
I september 2010 lavede foreningen en vellykket  byvandring i Bjert for skolens to 5. klasser. Da der er 28 elever i begge klasser blev det til to ture, som hver tog lidt mere end en time. Eleverne var særdeles interesserede, lydhøre og spørgelystne, når der blev fortalt om: Bjert Kro, tømrer Falck, Bjert Busser, sadelmager Andersen, skrædder Ellegård, Mejeriet og det gamle sogneråd med mødelokale i det nuværende plejehjem. Turen sluttede af i Lokalhistorisk Arkiv, hvor plancherne fra skolens 50-års jubilæum blev studeret med stor interesse. Vi hyggede os lidt over, at lærerne havde lidt bøvl med at få eleverne med tilbage på skolen. Skolen har foreslået, at en årlig tur i Bjert med 5. årgang bliver en tradition. En rigtig god ide, så det er en aftale.

Fra lokalhistoriens dag
Plancherne i lokalarkivet med billeder fra centralskolens 50 års jubilæum i efteråret 2009 blev studeret flittigt af eleverne.

 Bjert Kalender 2019

Kalenderen kan købes ved henvendelse i lokalarkivet på Vesterløkke 10, i Rema 1000 og på Shell-tanken, fra mandag den 12. november 2018. Den er med billeder fra strandene i Sønder Bjært Sogn, Agtrupvig og Bjert/Binderup Strand. Prisen er 50 kr.

Bliv medlem og modtag indbydelser til arrangementer og foreningens årsskrift

OBS!
Husk at give foreningen besked når du får ny mailadresse. Hvis du fortsat ønsker at modtage nyhedsmail fra foreningen.

Lokalarkivet er åbent

torsdage kl. 16-18