Kolding Sydbaner

Svend Erik Brodersen fortæller om Sydbanerne

Møde med veloplagt forfatter
En meget veloplagt Svend Erik Brodersen fortalte i et to timer langt foredrag fakta og anekdoter om Kolding Sydbaner. Det gjorde han for knap 50 interesserede fra Bjert og Kolding, som havde fundet vej til aulaen på Sdr. Bjert Centralskole til foreningens første møde i sæsonen 2009-2010. 
Foredraget var krydret med et væld af billeder fra den gamle bane, som indstillede driften i september 1948. Journalist Svend Erik Brodersen har gennem hele livet, siden han var barn, interesseret sig for jernbaner og togdrift. Han har opsamlet en enorm viden om og i tusindvis af effekter fra Kolding Sydbaner, som var nabo til hans barndomshjem i Vamdrup. Det er blevet til en bog, som udkommer i november. Den kan købes hos KLK, Kolding Lokomotiv Klub, som står for udgivelsen af bogen. Bogen, som er på over 300 sider,  fortæller banens historie lige fra begyndelsen, da man planlagde banerne som smalsporede, anlægsarbejdet, personerne omkring banerne, stationerne og frem til den dramatiske lukning i 1948.

 Bjert Kalender 2019

Kalenderen kan købes ved henvendelse i lokalarkivet på Vesterløkke 10, i Rema 1000 og på Shell-tanken, fra mandag den 12. november 2018. Den er med billeder fra strandene i Sønder Bjært Sogn, Agtrupvig og Bjert/Binderup Strand. Prisen er 50 kr.

Bliv medlem og modtag indbydelser til arrangementer og foreningens årsskrift

OBS!
Husk at give foreningen besked når du får ny mailadresse. Hvis du fortsat ønsker at modtage nyhedsmail fra foreningen.

Lokalarkivet er åbent

torsdage kl. 16-18