I 70-året for befrielsen

60 hørte om 70-året for befrielsen
Et britisk Halifax bombefly blev i januaGunnar Ebbesen r 1943 skudt ned af tyske jagerfly ved Sdr. Stenderup. På vragstedet fandt en dreng fra Kolding i dagene efter dele af en gummiforing fra flyets brændstoftank. Drengen tog fundet med hjem, hvor det siden indgik i hans efterhånden store samling af effekter med relation til krigen.
Drengen hed Gunnar Ebbesen, den senere sparekassedirektør i Kolding. Ca 60 mennesker mødte torsdag den 21. januar op på Sdr. Bjert Centralskole for at høre en veloplagt Gunnar Ebbesen fortælle om denne og andre oplevelser, som han husker fra sine drengeår i Kolding under besættelsen. Det var foreningens første arrangement i det nye år. Temaet var 70-året for befrielsen efter de fem sorte år under tysk besættelse af landet. Mødet blev holdt i samarbejde med Vejstrup Lokalhistoriske Forening fra nabosognet.  

 Bjert Kalender 2019

Kalenderen kan købes ved henvendelse i lokalarkivet på Vesterløkke 10, i Rema 1000 og på Shell-tanken, fra mandag den 12. november 2018. Den er med billeder fra strandene i Sønder Bjært Sogn, Agtrupvig og Bjert/Binderup Strand. Prisen er 50 kr.

Bliv medlem og modtag indbydelser til arrangementer og foreningens årsskrift

OBS!
Husk at give foreningen besked når du får ny mailadresse. Hvis du fortsat ønsker at modtage nyhedsmail fra foreningen.

Lokalarkivet er åbent

torsdage kl. 16-18