Arkivets Dag 2013

Velbesøgt åbent hus
Foreningen havde lørdag den 9. november et velbesøgt åbent hus-arrangement med præsentation og salg af Bjert Kalender 2014. Mange, både medlemmer og andre lokalhistorisk interesserede, fandt vej til Lokalarkivet. Familien Rasmus Dall 1901
Den nye årskalender indeholder 12 stemningsbilleder fra sognet, som f. eks. Rasmus Dall med fru Marie og sønnen Ole foran skomagerhuset på hjørnet af Vesterløkke og Skartvedvej. Billedet er fra starten af 1900-tallet, og få år efter startede han frugtplantagen på den modsatte side af vejen. Kalenderen er i A4-format i en kraftig papirkvalitet, og prisen er 100 kr.
Den populære bog ”Skoleliv i Bjert - fra landsbyskoler til centralskole" har været udsolgt, men kan nu købes igen. Bogen, som fortæller skolevæsnets historie i Bjert, er fyldt med personlige erindringer fra både elever og lærere. 
Samtidig med præsentationen af den nye årskalender åbnede foreningen en ny plancheudstilling, som i tekst og billeder fortæller om dagligvarehandelen i Bjert gennem tiderne. Udstillingen koncentrerer sig om de tre brugsforeninger i Bjert, Agtrupskov og Bjert Strand. De to sidstnævnte er længst nedlagt. Hovedparten af billederne i denne udstilling er hentet i lokalarkivets efterhånden righoldige samling af billeder, men der er også lånt en del billeder hos private.
Bjert Kalender 2014 og bogen om Skoleliv i Bjert kan købes i Lokalarkivet.  

 

 

 

Lokalarkivet er åbent
torsdage kl. 15-17

 

Den 19. april 2023 kl 19.00

Byvandring i Bjert 

Vandringen begynder ved Bjert Kro og slutter med kaffe og kage i Bjert Gamle Brugs.